Koffein drikke

Kaffe og cola er begge drikke med koffein, som kan være nødvendige i dagens løb. De fleste af os har stillesiddende arbejde og vi skal nå mere og mere. Samfundet dikterer mere, med mere på, ustandseligt. Det gør, at der stilles højere og højere krav til den almindelige lønmodtager og derfor kan det være nødvendigt at holde energiniveauet så højt som muligt. Om vi vil det eller ej, så hjælper kaffe og cola med det.

 

Men hvordan påvirker det så maven?

 

På to meget forskellige måder.

 

 

Cola

 

I afsnittet omkring sukker skriver jeg, at sukker ikke er godt for tarmsystemet, derfor drikker jeg altid sukkerfri cola. Drikker du cola med sukker, kan du (gen-)læse afsnittet om sukker.

 

Men er sukkerfri cola godt?

Nej, sødemidlet er ikke godt for tarmsystemet. Det snyder hjernen, som oplever sødme og tror at der er sukker på vej. Selvom der ikke er sukker på vej, reagerer hjernen på samme vis og dit boldsukker påvirkes negativt.

 

Beklager cola fans, jeg ved hvordan det er, endnu en kold klud i ansigtet.

 

Men kan man slet ikke tåle det?

 

Jeg kan godt tåle op imod 1/2 liter dagligt. Jeg tænker at det er individuelt, da man reagerer forskelligt. Det kan anbefales at undlade at drikke cola i et par dage, for at se om det hjælper på mave- og tarmproblemer.

 

Et udmærket alternativ til cola, hvis man ikke er tilhænger af (mere) postevand, er apollinaris.

 

 

Kaffe

 

Jeg begyndte at drikke kaffe som 39-årig og havde på daværende tidspunkt fraskrevet, at det nogensinde ville ske. Jeg mente, at jeg aldrig ville blive så voksen.

 

Men hvorfor så?

Tja, arbejde, samfundet og børn. Behov for klarhed i belastede situationer.

 

På mit arbejde er det ikke velset at drikke cola, ikke at det er sagt, men blot en uskreven regel. Det kan naturligvis undre, men skyldes helt sikkert, at vi skal være en sund arbejdsplads, og cola hører ikke under kategorien sund, desværre.

 

Men hører kaffe under kategorien sund?

 

Måske ikke, men den hører i hvert fald ikke under kategorien usund og er tilladt i meget store mængder på min arbejdsplads.

 

Men…. når det er sagt:

 

Kaffe er godt for forbrændingen og indeholder ingen kalorier (næsten). For mig gør den hverdagen nemmere og jeg er oprigtig talt glad for, at jeg er begyndt at drikke det.

 

Jeg oplever at det påvirker mit tarmsystem positivt, da jeg forbrænder hurtigere, hvilket hjælper til at komme af med afføringen hurtigere.

 

Men, jeg tror ikke på at kaffe kan løse mave- og tarmproblemer alene.