Mejeriprodukter

Mange frygter at være intolerant overfor laktose. Laktose er mælkesukker. Lider man af intolerance overfor laktose, kan man opleve mange af de udfordringer, som beskrevet her.

 

Hvis du mistænker, at du lider af intolerance overfor laktose, kan du vælge tre muligheder:

  • Få det testet hos lægen.
  • Undlade mælkeprodukter i kosten i en periode
  • Skifte til laktosefri produkter.

 

Der er rigtig mange, som tror, at de lider af laktose intolerance, og efter hvad jeg har hørt, får få diagnosen.

 

 

A38 og Cultura

 

A38 og Cultura indeholder mælkesyrebakterier, som jeg oplever er gode for mine tarme. Jeg spiser Cultura  hver morgen. Selvom jeg oplever en nyttig effekt, tager jeg alligevel oftest mælkesyrebakterier i pilleform om aftenen. Fordelen ved Cultura fremfor A38 er at den udover de nødvendige mælkesyrebakterier indeholder kostfibre, hvilket gør til at Cultura mætter mere end A38. Cultura findes både i en drikkeversion og i en yoghurt version. Jeg kan anbefale begge dele.

 

Mælk

 

Jeg drikker lidt mælk og har ikke erfaringer med, at det påvirker mit tarmsystem.

Hvorfor drikker jeg kun lidt mælk?

Tja, jeg ved, at kalken er vigtig for kroppen, men jeg har også læst mig til, at befolkningen i de lande, hvor man drikker mindre mælk end i Danmark, har færre mave- og tarmproblemer. Jeg kan nemt undvære mælk, så hvorfor ikke gøre det, når tarmene udfordrer mig, som de gør. Kalk kan man få på anden vis, blandt andet i pille form.

Jeg har læst og hørt fra andre at mælk kan forværre mave- og tarmproblemer.

 

Ost

 

Jeg spiser ost dagligt og har ingen påvirkning af det.

 

 

Smør

 

Jeg har haft perioder (ligesom andre), hvor jeg ikke kom smør på brødet. Men det har intet med mave- eller tarmproblemer at gøre. Smør påvirker ikke min mave eller tarme.