Spis kun hvad du har brug for

Spis kun hvad du har behov for.

Spiser du for meget, er dine tarme konstant på overarbejde.

 

Sult opstår ved følelsen af et hul i maven. Hvornår har du sidst følt det?

 

Flabet spørgsmål, jeg ved det.

 

Men jeg kunne ikke svare på det, inden jeg blev opmærksom på, at sulten altså starter i maven og IKKE i hovedet. For mig kan sult starte i hovedet, når der skal løses en opgave. Opgaven er måske svær, kedelig eller uoverskuelige. Uanset hvad så kræver den mere energi, end jeg føler jeg har og derfor kan jeg i uopmærksomme øjeblikke godt spise et eller andet for at få energien til at løse opgaven. (Min anbefaling her er at lytte til lidt New age musik).

 

Det skaber et problem, hvis du ikke er sulten og bevirker faktisk, at du overhører kroppens signaler. Kroppen havde måske i stedet for brug for en pause, en gåtur, en tår kaffe, eller mest sandsynligt, en halv liter vand.